Kontakt os, så vi kan snakke om hvad der passer præcist til dit arrangement.

Om smagning.com

Smagning.com tilbyder smagninger med whisky, rom, cognac, tequila, grappa, armagnac, calvados og andre typer spiritus i hele landet.

Vi tror på at god spiritus alene ikke er nok til at sikre en god smagning. Det er vigtigt at deltagerne også lærer noget mens de bliver godt underholdt. Der skal relevante fakta på bordet, og de må gerne krydres med gode historier. Det kræver at smagningen tilpasses deltagerne, så foredragsholderen ikke bliver for nørdet (eller for lidt nørdet). Og så insisterer vi på at man får det bedste udbytte ud af smagningen når man anvender rigtige smageglas.

Vi anvender Glencairn glas fra Skotland, som er blevet specielt udviklet til at optimere duft- og smagsoplevelsen, til alle smagninger. Vi bruger et glas pr deltager pr genstand der smages – så hvis der er 100 deltagere der hver skal smage 8 genstande medbringer vi 800 glas! Efter hver smagning bliver alle glas maskinvasket og håndaftørret, så de kontrolleres for hakker, revner og pletter. Indtrykket af en god spiritus skal ikke ødelægges af et glas der ikke er helt rent, eller som har hakker eller revner i kanten.

Herunder kan du se nogle af vores faste foredragsholdere. De glæder sig til at give dig en god oplevelse!

Dennis Klindrup

Dennis har interesseret sig for whisky siden den 6. januar 1995, kl. 23:30.

En fejlbestilling på en engelsk pub skulle vise sig at være en skelsættende begivenhed, der skabte interessen whisky. Mange smagsprøver senere blev The Whisky Portal skabt, og hermed verdens største database over whiskydestillerier. Sidenhen bredte interessen sig til rom (med The Rum Portal  som en afledt effekt), og mange andre typer spiritus.

De første whiskysmagninger løb af stabelen i 2007, og siden er det bare blevet til flere og flere smagninger i ind- og udland med snart sagt alverdens typer spiritus. For at afspejle at det ikke kun drejede sig om whisky, blev firmanavnet “The Whisky Portal” blev ændret til “Smagning.com” i 2014. Og siden har tingene for alvor taget fart, med et 2-cifret antal faste foredragsholdere og flere hundrede arrangementer årligt for importører, distributører, vinhandlere, firmaer, foreninger og private.

Jakob Bruhns

Jakob har interesseret sig for spiritus siden begyndelsen af 1990’erne og arbejdet professionelt med området siden 2003.

Han holder smagninger på stort set alle typer alkohol og er den primære idé- og konceptudvikler i Smagning.com. Han er med i forreste række når det gælder uddannelse af forhandlere og barpersonale, ligesom han ikke går af vejen for at udvikle en ny cocktail når lejlighed byder sig. Hvis der ovenikøbet er mulighed for at inkludere noget molekylær gastronomi, er han i sit es. Nørd? Ja – men på den gode måde!

Niels H. Lynggaard

Niels blev introduceret til god whisky på en tur med Englandsbåden i 1984, hvor han fandt de 6 klassiske malts fra det der i dag er Diageo.

Efter en introduktion til først Oban og dernæst Lagavulin, blev han totalt solgt til single malt whisky.

Med årene har interessen bredt sig over flere områder, og han har siden holdt et utal af foredrag om whisky, rom, gin, sherry, bobler og meget andet.

 

Torben Skovgaard

Torben startede sin interesse for whisky, rom og cognac i slutningen af 1960erne.

På rejser i udlandet  opdagede han  produkter, der ikke fandtes i Danmark. Den højere kvalitet skærpede hans nysgerrighed og søgen efter stor smag, samtidig med at den styrkede hans passion for at at lave god mad og servere god vin.

Første whiskysmagning blev afholdt midt i halvfemserne, og siden er repertoiret udvidet til blandt andet rom, gin og andre gode sager.

Lars Code

Lars faldt næsten i gryden som barn. Øjenåbneren blev en Single malt modtaget i gave på hans 18 års fødselsdag.

Mens andre unge tog på interrail, tog Lars turen som Blaffer på de Skotske landeveje. Gennem tre sommerferier blev samtlige destillerier i Skotland og Irland besøgt. Undervejs blev det til ansættelse på i alt syv destillerier, herunder Port Ellen. Arbejdsbeskrivelsen var: Ulønnet gå til hånde medarbejder. Efter whisky fulgte rom, gin, cognac, portvin, bobler og senest øl

Lars holdt sin første smagning for 35 år siden for sine drikfældige kolleger. Siden da er det blevet til mere end 500 smagninger. Arbejdsområdet er blevet udvidet med titel af rejsearrangør og medfølgende guide. Turene har primært gået til Skotland, Irland, Tyskland, Frankrig, Spanien og Portugal. Mest legendarisk da han tog et skib med 120 gæster, tog turen op langs den Skotske vestkyst på århundredes whisky cruise

Efter i mere end 30 år at have haft den ædle spiritus som en alt konsumerende hobby, er Lars i 2016 kastet sig i udelukkende at beskæftige sig med spredningen af det ”spirituøse” glædens budskab.

Flemming Gerhardt-Pedersen

Flemming startede med at interessere sig for whisky i 1977, hvor han startede som shipping-elev på Aarhus Havn. Her kunne man være heldig at købe en flaske eller 2 ombord på skibene fra de 7 verdenshave. Dimple var dengang den mest foretrukne. I 1987 besøgte Flemming første gang Skotland, og i en købmandsbutik i Dufftown, stillede han spørgsmålene: Hvilken whisky sælger I flest af? Svar Glenfiddich – hvilken whisky er den mest kendte? Svar Glenfiddich – hvilken whisky drikker du selv? – Mortlach. Mortlach – aldrig hørt om den – så den røg i kurven, og interessen for skotsk Single Malt udover Glenfiddich var vakt. Ved en smagning i 1995 møder Flemming Jens Tholstrup, og de beslutter sig for at stifte Dansk Maltwhisky Akademi, der siden har udgivet bladet MALTEN, der kun omtaler whisky. Flemming har holdt rigtig mange whiskysmagninger gennem årene i dette regi.

Johnny Mortensen

Johnny har drevet sin egen vin- og spiritusbutik i siden 2001. Interessen for vin har altid været der, men i 2011 blev den stor interesse for især rom skabt på en tur til Den Dominikanske Republik.

Efter den første dag med alle de forskellige drinks på kortet, startede Johnny på ”Romkortet”. Her blev alle sanser sat på arbejde, og siden har især rom været en af de store passioner.

Siden er det blevet til over 50 smagninger om året primært på vin, portvin, champagne og rom.

Søren Junk

Søren har interesseret sig for whisky siden starten af 90’erne. Fejringen af at blive udlært i 1994 med en 15 års Glenfarclas skulle vise sig i høj grad at præge interessen og nysgerrigheden indenfor whisky.

En tur rundt i Skotland, hvor turen blandt andet gik omkring Glenfiddich og Edrarour gjorde ikke begejstringen for whisky mindre.

I årenes løb har interessen spredt sig til bl.a. rom og andet lagret spiritus med god smag.

Gregers Grue Nielsen

Gregers har en baggrund indenfor Events, Hotel & Restauration, hvor arbejdet bag baren grundlagde interessen for spiritus og især rom.

Rom-hobbyen begyndte for alvor at tage fat omkring 2010, og han har siden afholdt flere smagninger og foredrag, rejst rundt til diverse europæiske rom-festivaler, og arbejder også på etableringen af en Skandinavisk version af slagsen.

I dag er hobbyen blevet et sekundært erhverv, hvor han udover smagninger og foredrag også arbejder som konsulent for diverse importører, og hjælper med at scoute nye brands til det danske marked.

Thomas Bak

Thomas B. Nielsen

Thomas interesserer sig hovedsageligt for whisky, og favoritterne er de røgede fra Islay. Nævn et destilleri, og man får en begejstret fortælling!

Thomas er også involveret i en del tøndeprojekter, hvor deltagerne selv i høj grad afgør hvordan den aftappede whisky skal være. Hvilken alder skal den have, hvilken styrke skal den have osv.

Thomas er også dybt involveret, når Smagning.com skal have sine egne enkeltfadsaftapninger, og han sikrer med fast hånd at vi får de gyldne dråber hjem på bedste vis.

Søren Borel

Sørens passion er i al sin enkelthed det der smager, så fuglene synger. Livet er for kort til at nøjes med det middelmådige, og det gælder også når det handler om mad og drikke.

Søren nyder at gå i køkkenet og trylle store kulinariske oplevelser frem af gode råvarer, og ikke mindst at vælge den rigtige øl, vin eller spiritus til at ledsage de store øjeblikke.

Siden slutningen af 90’erne har whiskyens forunderlige verden haft Sørens store interesse. Hans første møde med Single Malt var en 16 års Lagavulin, og herefter begyndte Søren sit eventyr i whiskyproduktionens mange facetter og mysterier.

Det er blevet til flere rejser, smagninger og messer med whisky som omdrejningspunkt, men undervejs har der også været plads til at dykke ned i Gin og Roms forunderlige verden.

Søren er kendt for sine gode smagsløg, og med sin levende fortællerstil deler han gerne ud af sin viden og erfaringer med de mange nuancer, der findes i de ædle dråber.

Som foredragsholdere er vi humoristiske og levende, og vi sætter en ære i at overraske og nedbryde fordomme, samt frem for alt at levere nogle spændende smagsoplevelser.

Kokke, sækkepibespillere og andre foredragsholdere involveres efter behov. Kontakt os, så vi kan snakke om hvad der passer præcist til dit arrangement.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Smagning.com ApS
Telefon: +45 3360 7588
CVR nr: 37942545

Vi holder arrangementer for virksomheder, butikker, foreninger og private i hele landet.
Herudover kan du købe billetter til vores åbne smagninger:

22/2-2018

Romsmagning
Den Engelske Pub, A L Passagen
6000, Kolding

Køb billet her
27/2-2018

Ginsmagning
Kruts Karport, Øster Farimagsgade 12
2100, København Ø

Køb billet her
1/3-2018

Ginsmagning
Den Engelske Pub, A L Passagen 2
6000, Kolding

Køb billet her

Se alle kommende åbne smagninger her