Kontakt os, så vi kan snakke om hvilken ølsmagning der passer præcist til dit arrangement.

Ølsmagning hjemme

For bare 30 år siden var det næsten utænkeligt, at danskerne drak andet end almindeligt pilsnerøl. Ydermere var var der nogle ganske få bryggerier som delte markedet mellem sig. Kun ved ølstrejker var danskerne til at lokke til at drikke andet end pilsnerøl – og kun indtil strejken var forbi.

Ølsmagning – Øllets udvikling i nyere tid

Danskernes nysgerrighed på anderledes øl startede med Ale no. 16 fra Refsvindinge. Den overgærede øl blev kåret til verdens bedste og siden er øl blevet det helt store. Ølrevolutionen var ikke bare et dansk fænomen, den var global. Udvalget af øl i dagligvarehandlen er eksploderet, så der er noget til enhver smag, lejlighed og stemning.

En ølsmagning nok blandt de mest varierede smagninger. Udvalget går fra det mildeste næsten smagsløse øl, til de tungeste og mættende kulsorte ales.

Der er mange forskellige øltyper

Typer af øl er der rigtig mange af: Pilsner, lagerøl, IPA, hvedeøl, lambic, porter, stout, blonde, bruin, skibsøl, dortmunder, märzen, påskeål, juleøl, hvidtøl, trappist, klosterøl, guldøl, barleywine og mange, mange flere. Så der er masser af øl at gå i gang med! Nogle af de spørgsmål der typisk kommer op er

  • Hvad er forskellen på pilsner, ale, IPA, bock og porter?
  • Hvad betyder overgæret og undergæret?
  • Hvad er en trappist øl?
  • Er øl fra mikrobryggerier altid bedre end fra store bryggerier?
  • Hvad er det der med sæsonøl som julebryg, påskebryg og så videre?

På en ølsmagning får du svar på disse og mange andre spørgsmål i løbet af en hyggelig og underholdende aften i selskab med godt øl.

Blandt de populære temaer er

  • Verden rundt: Vi smager en række øl som har geografiske og traditionelle  særpræg
  • Overgær – Undergær: Vi taler om de to helt overordnede typer af øl som englænderne taler om, nemlig beer og ale. I denne forbindelse er dansk et fattigt sprog, da vi ikke har noget ord for overgæret øl. Vi smager en række eksempler på både beer og ale.
  • Regionale smagninger: Vi går tæt på et enkelt land. Spændende eksempler er lande som Danmark, Tyskland, Belgien og U.S.A – men verden er stor!
  • Historisk ølsmagning: Vi følger øllet fra fortidens mjød til vore dages IPA.
  • ØL og whisky: Øl er i virkeligheden halvfærdig whisky: Vi matcher individuelle øl mod ditto whisky.

Men det er kun fantasien som sætter grænser.

Få den perfekte ølsmagning hjemme med Smagning.com

Arrangér en ølsmagning i samarbejde med Smagning.com, hvor vi i fællesskab fastsætter et tema med tilhørende smagsprøver.

Vi hjælper gerne med smagninger i hele landet samt online smagninger.

Kontakt os, så vi kan snakke om hvilken ølsmagning der passer præcist til dit arrangement. Vi tilbyder også mange andre typer smagninger. Blandt andet whiskysmagning, romsmagning og ginsmagning.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Har du brug for inspiration til mad, kan du se vores guide omkring mad til ølsmagning.

 

Ofte stillede spørgsmål til vores ølsmagninger:

Hvad koster en ølsmagning?

Det afhænger lidt af hvor mange øl der skal smages, hvilket prisniveau den enkelte øl har og hvor mange deltagere der er. Prisen ligger typisk på 250-300 pr deltager, men kan svinge i begge retninger på grund af de mange tilkøbsmuligheder. Samtidig har vi en samlet mindstepris, så foredragsholderen også kan få løn. Kontakt os og få et konkret tilbud. Hvis I kun er nogle få stykker kan I eventuelt overveje vores åbne smagninger.

Hvor mange øl smager man på en ølsmagning?

Det afhænger lidt af hvor lang tid vi har til rådighed. Vi kan lave en hurtig ølsmagning med 4 øl på en time, eller vi kan smage op til 6-8 øl på 2 timer.

Hvor lang tid tager en ølsmagning?

Det afhænger lidt af hvor mange øl vi skal smage. Vi kan lave en hurtig ølsmagning med 4 øl på en time, eller vi kan smage op til 6-8 øl på 2 timer.

Hvor kan man komme til ølsmagning?

Vores udgangspunkt er at vi kommer ud til dig og holder ølsmagningen. Alternativt kan man deltage på vores åbne ølsmagninger.

Er prisen inklusive transport?

Ja, prisen på en ølsmagning er normalt inklusive transport. Kun hvis vi skal flyve eller sejle kommer der en transportomkostning. Vi har faste foredragsholdere i Jylland, på Fyn, Sjælland.

Hvad spiser man til øl?

Mad og øl kan være fantastisk, og man kan finde en øl som passer til de fleste retter. Smagen på en øl kan ændres næsten uendeligt, så vi leder stadig efter en ret som vi ikke kan matche med en øl.