Kontakt os, så vi kan snakke om hvad der passer præcist til dit arrangement.

Om smagning.com

Om smagning.com

Smagning.com tilbyder smagninger med alle typer alkohol. Det kan være gin, rom, whisky, cognac, tequila, grappa, armagnac, calvados, champagne, vin, øl og alle mulige andre typer alkohol i hele landet.

Vi tror på at god spiritus, vin og øl alene ikke er nok til at sikre en god smagning. Det er vigtigt at du og dine gæster også lærer noget mens de bliver godt underholdt. Som foredragsholdere er vi humoristiske og levende, og vi sætter en ære i at overraske og nedbryde fordomme, samt frem for alt at levere nogle gode og spændende smagsoplevelser. Vi tilpasser altid smagningen til dig og dine gæster, så foredragsholderen ikke bliver for nørdet (eller for lidt nørdet).

For at give jer det bedste udbytte af smagningen anvender vi rigtige Glencairn smageglas fra Skotland, som er blevet specielt udviklet til at optimere duft- og smagsoplevelsen til spiritussmagninger. Til andet end spiritus medbringer vi naturligvis også de helt rigtige glas. Samtidig stiller vi op, så du og dine gæster hver får et glas pr deltager pr genstand der smages – så hvis der er 100 deltagere der hver skal smage 8 genstande medbringer vi 800 glas!

Foruden at afholde smagninger for virksomheder, foreninger, organisationer og private, er vores foredragsholdere også højt værdsat af producenter og importører. De benytter sig af vores ekspertise i forbindelse med afholdelse af messer, festivaler og andre typer events der involverer alkohol.

Herunder kan du se nogle af vores faste foredragsholdere. De glæder sig til at give dig en god oplevelse!

Dennis Klindrup

Dennis Klindrup

Dennis har interesseret sig for whisky siden den 6. januar 1995, kl. 23:30.

En fejlbestilling på en engelsk pub skulle vise sig at være en skelsættende begivenhed, der skabte interessen for whisky. Mange smagsprøver senere blev The Whisky Portal skabt, og hermed verdens største database over whiskydestillerier. Sidenhen bredte interessen sig til rom (med The Rum Portal  som en afledt effekt), og mange andre typer spiritus. Interessen er dokumenteret med en “WSET level 2 certification with distinction”.

De første whiskysmagninger løb af stabelen i 2007, og siden er det bare blevet til flere og flere smagninger i ind- og udland med snart sagt alverdens typer spiritus. For at afspejle at det ikke kun drejede sig om whisky, blev firmanavnet “The Whisky Portal” ændret til “Smagning.com” i 2014. Og siden har tingene for alvor taget fart, med et 2-cifret antal faste foredragsholdere og flere hundrede arrangementer årligt for importører, distributører, vinhandlere, firmaer, foreninger og private.

Jakob Bruhns

Jakob Bruhns

Jakob har interesseret sig for spiritus siden begyndelsen af 1990’erne og arbejdet professionelt med området siden 2003. Interessen er dokumenteret med en “WSET level 2 certification with distinction”.

Han holder smagninger på alle typer stærk alkohol, hedvin og champagne, og han er den primære idé- og konceptudvikler i Smagning.com. Han er med i forreste række, når vi uddanner forhandlere og barpersonale, ligesom han ikke går af vejen for at udvikle en ny cocktail, når lejlighed byder sig.

Igennem master-classes i ind- og udland og rejser til steder som Skotland, Caribien og det kontinentale Europa, forsøger han at holde sig ajour på sin viden og evne til at fortælle autentisk, underholdende og inspireret, om de produkter han serverer.

Lars Code

Lars Code

Lars faldt næsten i gryden som barn. Øjenåbneren blev en 18 års fødselsdaggave i form af en single malt.

Mens andre unge tog på interrail, tog Lars turen som blaffer på de skotske landeveje. Gennem tre sommerferier blev samtlige destillerier i Skotland og Irland besøgt. Undervejs blev det til ansættelse på i alt syv destillerier, herunder Port Ellen. Arbejdsbeskrivelsen var: Ulønnet gå til hånde medarbejder. Efter whisky fulgte rom, gin, cognac, portvin, bobler og senest øl.

Lars holdte sin første smagning for 35 år siden. Siden da er det blevet til mere end 500 smagninger, og arbejdsområdet er blevet udvidet med titel af rejsearrangør og medfølgende guide til blandt andet Skotland, Irland, Tyskland, Frankrig, Spanien og Portugal. Mest legendarisk, da han med 120 gæster sejlede op langs den skotske vestkyst på århundredets whiskycruise.

Efter i mere end 30 år at have haft den ædle spiritus som hobby, har Lars siden 2016 udelukkende levet af at sprede det ”spirituøse” glædens budskab.

Søren Borel

Søren Borel

Sørens passion er i al sin enkelthed det der smager, så fuglene synger. Livet er for kort til at nøjes med det middelmådige, og det gælder også når det handler om mad og drikke.

Søren nyder at gå i køkkenet og trylle store kulinariske oplevelser frem af gode råvarer, og ikke mindst at vælge den rigtige øl, vin eller spiritus til at ledsage de store øjeblikke.

Siden slutningen af 90’erne har whiskyens forunderlige verden haft Sørens store interesse. Hans første møde med Single Malt var en 16 års Lagavulin, og herefter begyndte Søren sit eventyr i whiskyproduktionens mange facetter og mysterier.

Det er blevet til flere rejser, smagninger og messer med whisky som omdrejningspunkt, men undervejs har der også været plads til at dykke ned i Gin og Roms forunderlige verden.

Søren er kendt for sine gode smagsløg, og med sin levende fortællerstil deler han gerne ud af sin viden og erfaringer med de mange nuancer, der findes i de ædle dråber.

Flemming Gerhardt-Pedersen

Flemming Gerhardt-Pedersen

Flemming startede med at interessere sig for whisky i 1977, hvor han startede som shipping-elev på Aarhus Havn. Her kunne man være heldig at købe en flaske eller 2 ombord på skibene fra de 7 verdenshave. Dimple var dengang den mest foretrukne. I 1987 besøgte Flemming første gang Skotland, og i en købmandsbutik i Dufftown, stillede han spørgsmålene: Hvilken whisky sælger I flest af? Svar Glenfiddich – hvilken whisky er den mest kendte? Svar Glenfiddich – hvilken whisky drikker du selv? – Mortlach. Mortlach – aldrig hørt om den – så den røg i kurven, og interessen for skotsk Single Malt udover Glenfiddich var vakt. Ved en smagning i 1995 møder Flemming Jens Tholstrup, og de beslutter sig for at stifte Dansk Maltwhisky Akademi, der siden har udgivet bladet MALTEN, der kun omtaler whisky. Flemming har holdt rigtig mange whiskysmagninger gennem årene i dette regi.

Elvin Hassingboe

Elvin Hassingboe

Det blev Highland Park 18 år som oprindeligt åbnede Elvins øjne for whiskyens verden. Derefter blev han nødt til at afprøve alle de forskellige slags, og jo mere han fordybede sig, jo mere interessant blev det.

Han begyndte at holde smagninger omkring 2010, og det har holdt ved lige siden.

Mindst 1 gang om året går turen til Skotland, hvor han nyder de skønne mennesker, den fantastiske natur og selvfølgelig den uovertrufne whisky. Det er blevet til masser af destilleribesøg, både de største og de mindste. De kan alle noget spændende, og man opdager hurtigt at alle har mange gode historier at byde på.

Efter at Elvin er gået på pension, har han mere tid til at også at fordybe sig i andre spiritustyper. Det hele drejer sig dybest set om at ramme den individuelle smag hos deltagere, lære dem noget nyt og fortælle de gode historier.

Niels Lynggaard

Niels H. Lynggaard

Niels blev introduceret til god whisky på en tur med Englandsbåden i 1984, hvor han fandt de 6 klassiske malts fra det der i dag er Diageo.

Efter en introduktion til først Oban og dernæst Lagavulin, blev han totalt solgt til single malt whisky.

Med årene har interessen bredt sig over flere områder, og han har siden holdt et utal af foredrag om whisky, rom, gin, sherry, bobler og meget andet.

 

Søren Junk

Søren Junk

Søren har interesseret sig for whisky siden starten af 90’erne. Fejringen af at blive udlært i 1994 med en 15 års Glenfarclas skulle vise sig i høj grad at præge interessen og nysgerrigheden indenfor whisky.

En tur rundt i Skotland, hvor turen blandt andet gik omkring Glenfiddich og Edradour gjorde ikke begejstringen for whisky mindre.

I årenes løb har interessen spredt sig til bl.a. gin, rom og andet lagret spiritus med god smag.

Lars Modvig Hesselberg

Lars Modvig Hesselberg

Der er ikke noget bedre end et godt eventyr, og er det fra den virkelige verden, er der ekstra krydderi på. At udforske whiskyens verden er et eventyr for Lars. Der er meget godt whisky i verden og Lars´ passion er at opdage eller bare opleve nuancerne fra mindre destillerier rundt om i verden og høre fortællingerne om hvordan det hele startede.

Lars blogger bla. på Instagram som Whiskyadventurer og nyder at kombinere sin fotopassion med whiskyen. Det giver en mulighed for at være kreativ på flere områder i eventyret.

For Lars startede det hele egentlig meget tidligt, men den store åbenbaring kom ved opdagelsen af at whisky er en tålmodighedsdrik, og ikke bare hårdkogt spiritus der hældes ned – den skal nydes. Denne oplevelse skete med en Dalmore 12 års. Siden da har han forsøgt at finde ”sin egen smag” med røg, uden røg, sherry lagring, bourbon eller rye. Sådan en beslutning skal man ikke tage let på, så eventyret fortsætter.

Henriette Echwald

Henriette har siden årtusindskiftet haft næsen i et utal af flasker, med udgangspunkt i enkeltfadsaftapninger af whisky i firmaet Qualityworld. Det med de gode flasker udviklede sig igennem tiden til også at omfatte blandt andet rom, tequila, cognac, armagnac og gin, der kom med i samlingen tilbage 2007. Det har inspireret til en del rejser til destillerier i ind- og udland.
Foruden interessen for gode dråber, har Henriette også passion for lige så gode madvarer, og har arbejdet med import og salg af gourmetprodukter fra en lang række lande i Europa.
Henriette elsker at fortælle og begejstre. Hun har introduceret mange til den fascinerende verden af luksus spiritus, både gennem sit tidligere arbejde i Qualityworld, og nu også for Smagning.com på messer og til smagninger.

Johnny Mortensen

Johnny Mortensen

Johnny har drevet sin egen vin- og spiritusbutik i siden 2001. Interessen for vin har altid været der, men i 2011 blev den store interesse for især rom skabt på en tur til Den Dominikanske Republik.

Efter den første dag med alle de forskellige drinks på kortet, startede Johnny på ”Romkortet”. Her blev alle sanser sat på arbejde, og siden har især rom været en af de store passioner.

Siden er det blevet til over 50 smagninger om året, hvor gæsterne fornøjes med både vin, portvin, champagne rom, gin og andre fantastiske dråber.

Interessen er dokumenteret med en “WSET level 2 certification with merit”.

Anders Westh

Et venskab under en dykkeruddannelse og whiskysmagninger i halvfemserne tændte en glød – en passion for livet. Anders dykkede derefter hurtigt ned i den vidunderlige verden af god whisky, og barskabet blev hurtigt fyldt til randen med skotsk single malt!

Nydelsen af de gyldne dråber førte de næste 20 år til rigtig mange studieture og ferier i det vidunderlige Skotland – naturligvis med masser af destilleribesøg, inklusive destillerier som er eller var lukket for offentligheden. Det blev også starten på afholdelse af et utal af whiskysmagninger.

Et whiskypas over 14 klassiske destillerier blev hurtigt fyldt op, og på Royal Lochnagar fik Anders som den første der havde alle stempelmærker, overrakt et flot Quaich af direktionen på Royal Lochnagar.

I årenes løb har interessen spredt sig til gin, rom og andet lagret spiritus, og derhjemme leger Anders med ølbrygning og små whiskyfade.

Thomas Gravgaard

Thomas er journalist, og arbejder til daglig som redaktør og fodboldkommentator. Som led i sin uddannelse var han i 2000 i praktik på avisen The Scotsman i Edinburgh, og det var under dette ophold, at hans fascination af whisky startede.

Han har siden forfattet to bøger, den seneste om sin kærlighed til De Britiske Øer, deres fodboldkultur og deres drikkevarer, og heri skriver han om sit første møde med skotsk single malt: “Det var på Robert Burns Night, da jeg lige var flyttet til Skotland og blev inviteret hjem til en af stamgæsterne fra pubben, hvor jeg skulle recitere den uforståelige nationaldigter, tømme glas efter glas med single malt og såmænd også skære den svulmende, blævrende, bagte fåremave op, så de hakkede indvolde væltede ud af sækken som haggis på vores tallerkner. Highland Park sørgede for, at ingen af delene var noget problem”.

Gregers Grue Nielsen

Gregers Grue Nielsen

Gregers har en baggrund indenfor Events, Hotel & Restauration, hvor arbejdet bag baren grundlagde interessen for spiritus og især rom.

Rom-hobbyen begyndte for alvor at tage fat omkring 2010, og han har siden afholdt flere smagninger og foredrag, rejst rundt til diverse europæiske rom-festivaler, og arbejder også på etableringen af en Skandinavisk version af slagsen.

I dag er hobbyen blevet det primære erhverv, hvor han udover smagninger og foredrag også arbejder som konsulent for diverse importører, og hjælper med at scoute nye brands til det danske marked.

Lars Schmidt

Lars er en mand med en stærk passion for gastronomi og vådt til ganen. Han blev ansat på en landevejs kro som 16-årig, og har siden udviklet sin viden og interesse indenfor området på barer, restauranter og hoteller.

Lars elsker at rejse rundt i Europa og udforske forskellige lokale gastronomiske oplevelser, krydret med lokale drikkevarer. En tur til Barcelona gav en fascination af den komplekse smag og aromaer i gin, og en pige fra Trinidad, som senere blev mor til hans børn, førte ham til øen og ned i dens rige historie og kultur omkring rom. Hans passion for cocktails blev også vakt i denne periode, hvor han blev inspireret af de lokale drikkevarer og deres smag og æstetik. Med alderen er hans interesse for øl også vokset, navnlig som en del af en gastronomiske oplevelse.

Torben Skovgaard

Torben Skovgaard

Torben startede sin interesse for whisky, rom og cognac i slutningen af 1960-erne.

På rejser i udlandet  opdagede han  produkter, der ikke fandtes i Danmark. Den højere kvalitet skærpede hans nysgerrighed og søgen efter stor smag, samtidig med at den styrkede hans passion for at at lave god mad og servere god vin.

Første whiskysmagning blev afholdt midt i halvfemserne, og siden er repertoiret udvidet til blandt andet rom, gin og andre gode sager.

Kaj Bugajski

Kaj har altid nydt de gyldne dråber, lige fra han var ung og begyndte at komme lidt ud. Hans passion startede egentlig med Bourbon og Tennesee whiskey, og kom efterhånden til også at inkludere irsk whiskey. Disse er stadig er blandt favoritterne, selv om interessen har bredt sig yderligere, og nu også inkluderer rhum agricole og danske gin.

Han nyder virkelig at komme ud og dele sin passion ved at fortælle folk om de dejlige dråber.

Thomas Bak Nielsen

Thomas B. Nielsen

Thomas interesserer sig hovedsageligt for whisky, og favoritterne er de røgede fra Islay. Nævn et destilleri, og man får en begejstret fortælling!

Thomas er også involveret i en del tøndeprojekter, hvor deltagerne selv i høj grad afgør hvordan den aftappede whisky skal være. Hvilken alder skal den have, hvilken styrke skal den have osv.

Thomas er også dybt involveret, når Smagning.com skal have sine egne enkeltfadsaftapninger, og han sikrer med fast hånd at vi får de gyldne dråber hjem på bedste vis.

Kokke, sækkepibespillere og andre foredragsholdere involveres efter behov. Kontakt os, så vi kan snakke om hvad der passer præcist til dit arrangement.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Vi støtter Løkkefonden

Se alle kommende åbne smagninger her